Utdrag från idas bilddagbok

Efter ett tag där inne drog vi till Sirocco för att vara med emma, jessica och matilda, men matilda hade magont så jag emma o karin stannade kvar. 3 killar från Nya Zeeland och Australien. De bjöd oss på varsin drink och det visade sig att dom var mellan 28 och 31 bast, men såg bra ut ;) (ta det lungt mamma om du läser, jag lever fortfarande;) ) Två av vakterna inne på Sirocco, över 35 bast, flirtade med mig och emma. "Send me a postcard darling" eller vad var det han sa emmsis??? haha, keep on dreaming babe!

men vakten sa inte send me a postcard utan WE can send them a post card, syftande till ida och karin.. alltså jag och han skulle skicka ett postcard till ida och karin!!!
image76
Jag plattade och fönade mitt hår imorse... syns det?

Marknaden som inte fanns

haha idag bestämde jag och ida oss för att turista lite i london, vi skulle gå till portobello rd där det skulle vara en marknad... visade sig att den var igår=P haha men vi hade en super mysig dag ändå... vi åkte in till piccadilly och sedan gick vi till oxford... men som sagt var en av de mysigaste dagarna på länge trotts regn och rusk=P vi konstaterade även att det blivit höst och på väg mot vinter, här har de nämligen börjat att julskyllta lite smått... känns lite tidigt eftersom det är OKTOBER!!! haha jaja vi älskar london endå=P

Igår var det som sagt latis dag med ida... sen på kvällen var vi+karin och såg stardust på bio och hörde denna underbara låt "rule the world" med take that... vi har hört den innan men efter filmen föståg vi innebörden=P haha ÄLSKAR den så LYSSNA på den!!!
image75

Latis/bakis dag med Ida

image74image73

IKEA

Igår var vi på ikea med skolan... 10 köttbullar potatis sås och lingonsylt har aldrig sjunkit ner så lätt... sen var vi på den svenska mat shoppen... jag köpte marabomjölkchkad(sitter och äter upp den nu hah) knäckebröd, skumtomtar till min värdfamilj, kexchoklad, gifflar, LINGONSYLT!!!!!haha och jag var inte värst!!! xD haha folk köpte allt... peppakaksdeg prinsestårtor, julmust, peppakakor sigoalla allt!!!! VI ÄLSKAR IKEA!!! haha ikväll är vi uppskrivna på penthouse 6 och 7 våningen!!! hah vi får väll hoppas på att vi kommer in... är ganska skepptisk till det men men, först ska vi i allfall äta och förfesta lite hemma hoss mig så får vi väll se vad som händer sen...
och förseten jag har LOV I en vecka nu... första halvan av terminen avslutade med en tre timmar lång uppsatts... jag kan säga att jag utnyttjade all tid, så är lite trött nu:P haha men jag piggnar nog till tills ikväll=D haha

Skolan

Just nu sitter jag i skolan, jag har svenska... men skit samma... igår hade jag mitt sista "ricktiga" prov... slutade med att jag och karin skrattade över hur dåligt det gick!!! hahaxD just nu orkar man inte bry sig... läraren ville verkligen sätta dit oss... vi sa nämligen förgår att vi måste öva på våran kart kunskap (jag och karin hade en livilig diskution om var anderna ligger... karin vann...), dagen efter (hon skrev provet samma dag.) när vi får provet så står det sätt utt på kartan var bangladech osv ligger!!! SNÄLLT, hon säger då även på provet, jag tänkte på er när jag skrev frågan... SNÄLLT!!! haha men kan ju inte annat en skratta åt det! Men snart är det lov och imorogn blir det Kött bullar på ikea!!!

bye bye love frome London!


Pappi och Johan, bara Ruffe den tuffe som saknas=P

Mm nu är det inte lång tid innan pappa och lilla lillebror kommer! Ska bli sssåå skönt att få lite "trygghet" haha kanske slippa att tänka för två sek! bara njuta och låta de ta alla beslut som man nu måste ta själv! Saknar er asigt mycket! och i natt åker min vädfamilj i väg! ensam tills söndag natt!!! Kan det bli bättre? haha inga regler på fredag om hemma tider ; ) haha och nu har jag bara ett "plugg" prov kvar innan lovet...
dags att sova snart puss och hej

Att vara tjej har sina fördelar...

Igår var det en mycket rolig dag... haha... det började med att jag och karin åker till camdon med hjälp av tunnelbana och tåg... det känndes redan då som att vi hade turen med oss, så vi kommer dit... kollar runt lite letar efter rugbytröjor osv. När vi kommer in i en affär så ser jag att en kille kollar på oss, han frågar sedan vad jag heter osv. en halv sekund senare så säger han:
- Kan jag få dit numer?
Jag - eh, jag har ingen mobiltelefon...(värdens sämsta nej tack jag skulle inte ens ge det till dig för pengar!)
han- oo men du kan få mitt...

jag- no thank you.. och så gick vi vidare, sen var det någon annan snubbe som inte trodde på att vi var 17 utan att vi minst var 20... xD.
sen gick vi och åt och sen säger karin jag vet vi kan åka till Kennington så vi tar tunnelbanan dit kommer upp, det är helt dött... Karin frågar då en tant om det finns några affärer i närheten tanten svara ehh... tesco(mataffär!)... då lyser det en lampa för karin. nej nu vet jag vi ska till Kensington inte Kennington! så vi bestämmer oss för att åka dit, när jag då ska gå ner till tunnelbanan så fungerar inte mitt tunnelbane kort så jag frågar en kille jämte..(han var till för att fråga... haha) med svengelska (ingen aning varför):
- Why isn't it working?
han- oo it wont you to stay her...

jag får sedan hjälp ner i tunnelbanan så jag och karin fortsätter våran resa till Kensington. Vi tar då tunnelbanan till soutkensington där var det lika dött som i kennington. så vi fortsätter till kensington high street och äntligen hittar vi rätt! men nu har vi åkt så mycket tunnelbana att vi bara har en timme på oss att gå i affärer... slutar att vi är på HM i en timmexD.

Sen på kvällen så var det då rugby final England vs Sydafrika (england fick stryk, rejält!) där lyckas jag och Jesicka hitta en killle som tyckte att det var KUL att bjuda på drinkar, shottar (hur man nu fan stavara till det)you name it.. så den kvällen gick på 3 pund resten var GRATIS=D haha så för oss gjorde det inte så mycket att england förlorade "för lika glada var vi för det"!

GRATTIS FIA


I dag är det en alldeles speciel dag det är FIAS födelsedag!


ÄLSKAR DIG

16 oktober

Om två dagar fylller Fia 17!
Sitter här och försöker att ta tag i pluggandet... går inte jätte bra. Men jag har faktiskt pluggat med Karin och det känns som om vi båda har hyfsat med koll på grejerna!
Pratade med pappa idag med, känndes bra, skönt! Alltid skönt att få en dos av hemifrån, lite uppdateringar!

Hälso brev från Emma i Paris

JANUARI - Träningsmånad

Januari - nytt år, nya löften. Du ska lägga om din livsstil på ett långsiktigt sätt, och du ska börja med att komma igång ordentligt med träningen. Som mål har vi att bli starkare, friskare, slankare och få mer ork i vardagen. Ditt första träningsschema är ganska hårt, men det är väldigt viktigt att du följer det för att se resultat och vänja dig. Du kommer att träna fem gånger i veckan, två gånger gym, två gånger pass eller spinning och en gång lite mer lågintensiv träning, som långpromenader eller att simma. Fem gånger kan låta mycket - men det handlar faktiskt bara om knappt fem veckor. Efter januari kan vi justera träningsschemat om du upplever att det skulle vara för mycket.

Du kommer alltså att träna:

Gym - följt av förbränning, antingen maskin eller simma.

Pass - dans, step, jympa, box, allt - variation gör det roligt!

Spinning - bra konditionsträning och förbränning

Lugnare träning som långpromenader och simning

Från början är träningsdagarna upplagda på ett visst sätt:

Måndag: Pass

Tisdag: Gym

Onsdag: Ledig

Torsdag: Spinning

Fredag: Gym

Lördag: Ledig

Söndag: Lugn träning (om du orkar och vill - pass eller spinning)

Självklart kan dagarna ändras, men träningen måste ske regelbundet. Följ schemat till punkt och pricka första månaden, sen kan det ändras i fall det inte funkar. Ät ordentligt och sov tillräckligt för att orka med din träningsplan. Träna med en kompis eller med musik i öronen så blir det roligare, och tänk på att det är disciplin som ger resultat. Peppa dig själv. Glöm inte bort att stretcha efteråt!

Att köpa:

Fina träningslinnen

Vattenflaska

Sport-BH

Träningsväska

Danssneakers

FEBRUARI - GI-månad

Den här månaden ska du lägga om din kost så mycket som det behövs. Du ska inte gå på diet, utan skaffa nya, långvariga matvanor. Du kommer att äta nyttig mat som du gillar, och utesluta socker, farliga fetter (som mättat fett och transfetter) och snabba kolhydrater. Du kommer inte att äta mindre utan snarare mer och bättre eftersom du ska fortsätta träna. Du får unna dig godis och dylikt EN dag i veckan, men försök ändå undvika detta för att göra en riktig rivstart. Februari är en kort månad, tänk på det. Laga mycket i ugn, woka, gör kryddstark mat, gärna med citron som ökar förbränningen. Planera matlagningen, gör mycket åt gången och frys in.

Hoki-filé, rökt lax, ägg, tonfisk, makrill, kräftstjärtar, räkor

Skinka, kalkon, kyckling, vilt

Bönor, linser, kikärter, groddar

Solroskärnor, sesamfrön, pumpafrön

knäckebröd, finncrisp, bulgur, fullkornspasta, mörkt bröd, kålrot, palsternacka, glasnudlar, sötpotatis

Machésallad, tomat, broccoli, ärtor, morötter, majs, babymajs, vitkål, rödkål, aubergine, lök, vitlök, spenat, babyspenat

Äpple, päron, banan, persika, stjärnfrukt, apelsin, grapefrukt, kiwi, lime, citron

Ingefära, peppar, chili, sambal oelek


Du har en dag/kväll i veckan då du får unna dig godis och liknande, men bara en. Annars går unnandet överstyr, Försök i största möjliga mån att byta ut godis, chips och liknande mot bl.a:

vindruvor

fruktsallad

smoothies

nötter och frön

all sorts frukt

riktigt mörk choklad

riskakor

grönsaksstavar och dipp

torkad frukt

bär



För att hjälpa dig att hålla dina nya matvanor kommer vi skriva en matlista med förslag på vad du kan äta varje dag i en vecka. Självklart kan du byta ut rätterna mot varandra, om du skulle vara sugen på något annat just den dagen.

Som vi vet finns det ett problem med denna månad - skolmaten - som inte alltid har ett lågt GI. Det är dock inget svårlöst dilemma, det gäller bara att vara smart. Tänk på att:

äta ordentligt, det måste du, eftersom du tränar

ta mycket av kött eller fisk, skrapa bort eventuell panering

undvik vit pasta och potatis, ta mycket grönsaker, baljväxter och ett knäckebröd istället.

Ta mycket sallad, bönor, linser och groddar - nyttigt och gör dig mätt.

Dricka vatten till maten

Ha med dig sockerfritt tuggummi att ta efter maten om du brukar bli sötsugen i skolan.

Ha med dig frukt och en liten vattenflaska för att hålla dig pigg under skoldagen.

Här kommer lite matförslag för en vecka. Maten kan minskas eller utökas, eller så kan rätterna flyttas mellan dagarna, det viktiga är att du blir mätt och känner att du mår bra. Det är mycket viktigt att du inte går hungrig, du måste få den energi du behöver för att orka träna. Du ska inte svälta dig utan gå över till hälsosammare matvanor permanent.

Måndag - Träna

Frukost - Ett kokt ägg på knäckebröd, fil med bär

Mellanmål - Frukt

Lunch - Skolexempel

Mellanmål - Banan och knäcke

Kvällsmat - Tonfisksallad

Tisdag - Träna

Frukost - Knäckebröd med makrill, frukostsmoothie

Mellanmål - Frukt

Lunch - Skolexempel

Mellanmål - Banan och knäcke

Kvällsmat - Het kikärtsröra med tomat

Onsdag - Ledig

Frukost - Ett ägg, skinka, tomat och babyspenat. Finn crisp.

Mellanmål - Frukt

Lunch - Skolexempel

Mellanmål - Vindruvor

Kvällsmat - Linssoppa (gör mycket och spara)

Torsdag - Träna

Frukost - Knäckebröd med skinka och keso, fil med frukt

Mellanmål - Frukt

Lunch - Skolexempel

Mellanmål - Banan och knäcke

Kvällsmat - Linssoppa från gårdagen

Fredag - Träna

Frukost - Havregrynsgröt med rivet äpple och kanel

Mellanmål - Frukt

Lunch - Skolexempel

Mellanmål - Banan och knäcke

Middag - Kycklingwok

Lördag - Ledig

Frukost - Äggröra med skinka och stekt tomat

Lunch - Kräftstjärtssallad

Mellanmål - Vindruvor och mörk choklad

Middag - Fröpanerad hoki med ärtpesto

Söndag - Träna

Frukost - Omelett med spenat och kalkon

Lunch - Bönsallad

Mellanmål - Banan

Kvällsmat - Tomatsoppa

Istället för potatis eller pasta, stek aubergine och squash i olivolja. Krydda starkt, stek gärna med en chilifrukt.

Koka många ägg åt gången och lägg i kylen, de håller i ungefär fyra dagar.

Gör omelett! Ägg innehåller mycket protein och du kan variera med i stort sett vilka grönsaker du vill. Strimla gärna lite kalkon eller skinka och häll i!

Ät råris! Ju längre koktid, desto lägre GI. Svart och rött råris innehåller även mycket antioxidanter.

Gör sallader! Du kan variera i all oändlighet med dina favoritgrönsaker, kyckling, bönor, räkor, tonfisk, kräftstjärtar, skinka eller kikärter. Krydda väl och ringla över lite olivolja och vinäger.

Börja varje dag med ett glas utblandad åppelcidervinäger, det höjer förbränningen.

Gör vitkålswraps! Istället för att använda vanliga tortillas att göra wraps med kokar du vitkålsblad i saltat vatten. Fyll med starkt kryddad keso, böngroddar, rökt lax och avokado.

Drick smoothie till frukost! Tips på frukostsmoothie:

2 dl yoghurt
1 dl blåbär
1/2 dl lingon
1 dl tärnad mango
1 dl tärnad ananas
1/2 dl fiberhavregryn

Mixa alla ingrediender i hög behållare. Häll upp i glas och strö över lite kanel.

MARS - Hälsomånad

I mars ska du fokusera på att ta hand om dig själv, skapa inre lugn och balans. Du har vant dig vid nya, sundare mat- och träningsvanor. Detta kommer hjälpa dig att hålla fast vid en hälsosam livsstil.

I mars ska vi först och främst försöka undvika stress, i skolan och hemma. Vi vill skapa hälsa, energi och lugn. För att uppnå detta kan du börja med att:

Planera din tid. Plugga i tid så slipper du stress och får bättre resultat i skolan. Plugga gärna på biblioteket för att komma bort från sånt som kan störa. Ta vara på tiden mellan skolan och då du tränar, och på dina håltimmar. Plugga inte efter 22:00

Sov ordentligt. Försök att under veckorna ha allting klart inför morgondagen klockan 22:00. Bestäm en dag i veckan då du går och lägger dig 21:30. Gå och lägg dig i vettig tid för att orka med skoldag och träning, och för att ge kroppen den vila och återhämtning den behöver

Städa ditt rum. Om du håller rent och snyggt kring dig och håller ytorna rena kommer du bli lugnare, mer koncentrerad och mindre stressad.

Den här månaden ska du ta bra hand om dig själv, och "avgifta" kroppen, både från stress och annat. Tänk på att sova ut, tvätta bort smink, ta hand om tänder, hår och naglar, drick mycket vatten, drick grönt té eller örtté och ät mycket frukt och bär.

Du kommer att fortsätta med din regelbundna träning, skillnaden är att du ska lägga till (eller ersätta ett träningstillfälle med) yoga eller pilates en gång i veckan. Detta för att stärka inre muskler, skapa smidighet, avslappning och lugn. Du ska fokusera på att stretcha efter träningen, nu ännu mer än innan.

Varje dag till frukosten kommer du dricka en kopp örtté eller grönt té, utan socker eller mjölk. Grönt té innehåller mängder av antioxidanter. Andra antioxidantrika livsmedel du ska få i dig mycket av är:

blåbär, björnbär, hallon

grönsaker - ju starkare färg desto bättre

skaldjur


Du kommer börja med en tredagars-detox, förslagsvis fredag-lördag-söndag:

Till frukost äter du en matig fruktsallad med mycket nötter och frön. Du kommer också dricka en juice som du pressar själv, gjord på:

sura frukter som apelsin, grape, citron

2-3 matskedar ren, kallpressad olivolja

2 vitlöksklyftor

1 matsked färsk, riven ingefära

Efter cirka en timme kompletterar du juicen med ljummet, rent örttée eller grönt té.

Under dessa dagar kommer du att gå och lägga dig tidigt, sova ut, duscha kallt, smörja in dig, peela kropp och ansikte, göra ansiktsmask och hårmask. Du dricker ingen alkohol och äter inga mjölkprodukter eller socker. Du kommer att göra ett kort yogapass morgon och kväll, för att slappna av ytterligare. Du kommer ta en minst en timme lång promenad varje dag under helgen. Under denna helg ska du inte använda smink eller produkter som t.ex. hårspray. Välj en helg då du inte har något annat inplanerat, för att kunna utföra detoxen ostört.

För att få i dig vitamin på ett naturligt och gott sätt kan du dricka:

Vitaminsmoothie

1 dl frysta hallon
1/2 dl tärnad mango
1/2 dl tärnad ananas
2 dl grönt té
1/2 dl blåbär
1 lime

Häll upp grönt té i en behållare och fyll på med tärnad frukt. Mixa med en stavmixer i 2-3 min. Pressa över juicen från en lime och krydda med basilika.

Under din detox-helg kommer du att följa denna matsedel:

fruktsallad med nötter, detox-juice och grönt té till frukost

en sallad till lunch, med de grönsaker och baljväxter du gillar, och kött eller fisk som t.ex kyckling eller kräftstjärtar

soppa gjord av grönsaker eller linser till kvällsmat, huvudsaken är att den är utan mjölkprodukter.

Som mellanmål äter du frukt eller vitaminsmoothie

Ta gärna en kopp örtté eller grönt té innan du går och lägger dig på kvällen.

Att köpa:

Yogamatta

Vitamintabletter

Ansiktsmask

kroppspeeling

Ansiktspeeling

APRIL - Nya vanor

Du har nu levt ett sundare liv i tre månader, med ett tema för varje månad. Du kommer att märka att du blivit piggare, friskare, starkare och även slankare. Har du ej gått ner i vikt (men det kommer du antagligen ha gjort) beror det på att fettet ersatts av muskler, som faktiskt väger mer än fett. Du kommer vara fastare, slätare och smidigare. Nu gäller det att hålla rutinerna. Det är viktigt att träningen fortsätter vara regelbunden, även om du kanske inte tränar lika ofta nu som i januari (fast det är jättebra om du gör det!). Peppa dig själv och tänk att du kan bli ännu bättre, ju längre du tränar och håller dig till att äta nyttigt - desto självklarare och enklare kommer det bli. Den här månaden ska du alltså fokusera på:

Att fortsätta träna regelbundet, eftersom du är både starkare och lättare kommer också träningen gå lättare.

Stretching och tänjning, när april är slut ska du komma ner helt i spagat.

Att fortsätta äta nyttigt och balanserat, glöm ej vitaminer och att dricka mycket vatten och grönt té.

För att rycka upp dig lite från vinterblekheten kan du gå och sola lite, men högst två gånger under månaden! I längden är det farligt, så gör det absolut inte till en vana. Ta hellre hand om dig ordentligt, peela och använd doves body lotion med brun utan sol.

MAJ - Sista rycket!

Nu är det sista månaden innan sommaren, det vi har väntat på! För att riktigt uppnå de bästa resultaten ska vi köra intensivt nu innan vi får juni och sommarlovet som belöning. Du kommer att:

Gå tillbaka till januaris träningsschema, om du inte redan gör det. Byt ut den lågintensiva träningen (som promenader) mot jogging eller löpning en gång i veckan. Vädret är finare och det är härligt att få komma ut och röra på sig. Du kommer märka att det gör skillnad, både konditions- och förbränningsmässigt.

Du kommer ha en totalt "vit" månad från godis, chips och annat. Innan har du fått unna dig sådant en gång i veckan, men för att verkligen maximera resultatet tar vi nu bort allt onödigt socker. Du kan istället äta de nyttiga alternativen som vi föreslagit ovan, du kommer både må bättre och se bättre ut när allt vitt socker och farligt fett(som transfetter) utesluts ur din kost.

Eftersom du nu tränar hårdare kommer det vara ännu viktigare att du äter ordentligt, annars ger träningen inget resultat. Ät mycket och nyttigt, och var generös med frukt och bär.

Så fort vädret blir fint - börja cykla överallt! Gratismotion.

För att pigga upp dig lite kan du gå och sola lite även denna månad, men högst två gånger. Följ exemplet ovan.

När månaden är slut och du är klar med ditt hälsoprogram ska du vara riktigt stolt över dig själv! Du har jobbat hårt för att lägga om din livsstil, under hela fem månader. Nu kommer belöningen: Ett starkare, friskare, piggare, fastare, snyggare, slankare du! Du kommer få många positiva kommentarer från din omgivning - ta åt dig! Det är du värd. Nu när sommaren kommer kan du slappna av lite mer, du ska självklart inte släppa din hälsosamma livsstil - men du kan ta det lite lugnare nu. Den kommer ändå finnas där naturligt, eftersom du har gjort den till en god vana.

Rör på dig utomhus! Det är sommar, då behöver man inte gå inomhus för att träna. Ta långa promenader, spring, bada, gör allt som du tycker är kul.

Cykla överallt, med musik i öronen är det jättehärlig gratismotion, plus att du slipper betala för och vänta på bussen.

Var i solen! Du blir brun och fin och skapar den vitaminreserv som ska räcka hela den mörka delen av året. Glöm inte att smörja in dig bara! Och rör hellre på dig än att ligga och pressa, det är roligare och du får en jämnare bränna.

Och glöm inte - den första juni, när du är klar, ska du köpa en snygg bikini åt sig själv. Frossa i snygga sommarkläder, (som du nu kan visa upp din nya, snygga kropp i) gärna i starka färger som gör dig glad - Linnen, t-shirtar, toppar, shorts, kjolar, klänningar. Var stolt över dig och det du lyckats åstadkomma!


Mr. Piggy

Jag sitter här i min säng där jag har suttit hela dagen och pluggat.... Så tråkigt det är.. men jag har bara 10 sidor kvar=D... haha men jag fick precis sms av Karin, fick mig ett gott skratt som vanligt, heting geting och Mr. Piggy haha ... jag är ensam hemma vilket är ssååå skönt, min värdföreldrar har någ alvarliga äktenskapsproblem! INTE kul!!! De har de också tidigt på morgonen så att jag vaknar... kanske okej för dem som går och lägger sig klockan 10 men intekul fö rmig!!!!

image71


ENGLAND ENGLAND

VILKA HAR GÅTT VIDARE TILL FINALEN???? ENLGAND ENLGAND haha... Igår var det semi final i ruggby, england vs frankrike Och england vann!!!! Så JÄVLA kul det var alla ståg och dansade på borden och skrek, det var as kul!!!! haha... jag vill inte ens veta hur det blir om de vinner!!!!! hhahah

Idag är det annars en vanlig plugg dag! Inte lika kul... Prov på onsdag i Sammhällskunskap och matteprov på fredag=( usch... men snart är det lov och det ska bli JÄTTE skönt.... nästa vecka tror jag att jag har varit här halva tiden! Tiden gå så fort när man har kul och just nu vill jag att tiden ska gå välldigt sakta!

Seee you

Hej hallå

image70
Det första jag vill skirva är GRATTIS JOHAN som fyller 15=D.
Just nu sitte jag och väntar på att klockan ska gå så att jag kan gå, vi ska nämligen ut och äta på en nudel bar=D... Vi fyra... Idag har jag varit med karin och vi har pluggat(lite) sen var karin och åt fish and chips, jag åt ett äppel... Sen var vi i skolan... och sen kom det bästa på dagen jag pratade med min fiia, det var skönt att höra hennes röst, och så fick man skvallra lite=D haha.
Snart kommer pappa och johan hit, de har sagt att jag får bestämma vad jag vill göra... jag tror att jag har kommit på vad jag vill göra, SCHOPPA och pappa BETALAR.... ganska stolt över den iden.... Haha neej nu är det dags för mig att gå...
image69


Hemlängtan! Kan inte hjälpas!

En ny dos av den föraktade hemlängtan... börjar dagen med att jag får ett underbat mail av lotta! sen pratade jag med emma  som jag inte har pratat med på jätte länge, och vi pratade om träning på natilus, trodde inte att jag skulle sakna att träna så här mycket!! haha... så jag tänkte att jag skulle ringa hem, då hör jag en mörk obekant röst svara i telefonen hej det är johan!!! nej johan heter ju min lille bror... 2 sek senare det ÄR johan !!! hans röst börjar att likna pappas... förseten johan fyller år imorogn och jag är inte hemma... inte kul... sen pratade jag med pappa som höll på att städa inför imorgon... jag saknar er där hemma!!!
Sen har jag inte haft någon superdag kanske... haha... jag fick tillbaka ett IELTS papper (engelska,mycket svår engelska) där hade hon rättat hela pappret och längst ner stog det:
But:
SPEALLING!! och två andra grejer jag har glömt... så jag sa till henne:
Jag- Hur viktig är stavningen?
- på 3 av 4 prov är den nödvändig... (dvs. allt där man inte pratar)
Jag- ojdå... alltså jag kan inte ens stava på svenska och ennu mindre engelska...
-  eh... har du kollat om du har dysleksi(och nej jag vet inte hur man stavar det, men jag skiter i det!!!), då får du extra tid...
Jag- nej jag har inte dysleksi... men även om jag får mer tid så kan jag ju fortfarande inte stava!
- neej, ja jag vet inte... läs mycket...
och så skrev hon ner några ord som jag ofta gör fel på...
alla säger att om man vill bli bättre på stavning så ska man läsa mycket.. jag har läst mycket i hela mitt liv men tror fan att det har hjälpt!!!! och egentligen var går gränsen på att vara jävligt dålig på att stav och dysleksi... SKIT SAMMA!!!!!!! 
men egentligen hur viktigt är det att kunna stava rätt, så länge alla fattar vad jag säger... för prata kan jag ju :P hah
jaja imorgon blir det rå pluggning på ekonomisk politik!
image68
Jag vet att det är en hemsk bild men Emma jag SAKNAR DIG!!!

Magnus

Här ligger jag i min säng med min älskade... dator=P haha så skickade micke lite bilder från när de träffade mig i London... Jag kom då på något jag känner mig tvungen att berätta!!!
Vi sitter på en pubb Ann ska beställa en cider och micke en öl... när de sedan kommer in med drickan så frågar servitören Ann (Medans han håller fram en flaska där det stor Magner eller något liknande...):
- Magner?
Ann- oo are you Magnus?
Emma, Nelly, Micke: hahahahahahhaha neej cidern heter magner inte servitörenxD haahhahh
image67
Haha idag hade vi en lång håla där vi gjorde en lista där vi skrev  vad vi har lyckats att göra och vara med om här i London... Tänker inte dra den nu eftersom jag vet att det finns föräldrar osv som läser den men jag kan säga att den är lång!!!!! hahah xD

Väntar

Jaa här sitter jag och halvpluggar(om man nu kan det=S) haha, är hes sen gårdagen... det var svin kallt!!!!  Men det jag egentligen gör är att jag väntar... vilket jag hatar, jag är alltid otålig! haha jag ska träffa karin och plugga klockan 12 utanför café Nero där vi nu är stammisar. Sen är jag trött idag med, fick ett sms av mobile world klockan 5 där det stod att mitt saldo var lågt, igen!!! det betyder att till onsdag så har jag mindre en en pund att ringa och sms för!!! inte kul! engentligen inget av det är kul hur fan kan de skicka ut sms 5 på morgonen !!!!!?????

Kanelbulle dagen och Carinas födelsedag=D

Grattis Carina på din ungdomsdag=D
Idag har jag ätit en liten skit kanelbulle, den var bränd i botten och hade en diameter på 3 milimeter, men jag njöt av lite svensk "husmanskost" haha igår hittade vi pågen skopor på waitros så jag, elise, ida åt en påse med det, har aldrig tyckt att det har varit så gott med skorpor!!! haha imorgon så bär det av till London (och jag vet IGEN) och jag ska shoppa i Kingston imorgon med (och jag vet IGEN) haha. Jag pratade med min värdmamma idag och sa att jag hade pratat med pappa om ute tider och att det var ok för han att jag åker hem när de andra gör det! Min värd mamma sa då:
- then you have to convice them to go home early
jag - Well good luck whit that...
förra lördagen var vi också ute och då var jag hemma vid 3 och det tyckte de var jätte sent men jag hade åkt där ifrån vid 1 halv 2 så min värd mamma försökte att övertala mig med de vanliga argumenten att vara hemma tidigt:
1) tänk på att det är en dag efteråt
2) du sa ju själv att du ska plugga på fredag
3) jag är sjuk... (vad fan har det med saken att göra att hon är sjuk?!)
när jag ändå håller på att göra listor så har jag en jag måste göra här:
- Vad Ida har lykats med enså länge i London xD-
~ Tagit sönder en stol hos värdfamiljen
~ Tappat en talrik hos värdfamiljen¨
~ Trillat ner för en trappa hos värdfamiljen
~ Tappat bort värdfamiljens paraply, köpte ett nytt för att sedan hitta det hon tappat bort!
~ Tappat sitt oyster card(buss kort) i toalettstolen hos MIN värfamilj
ja det var någ allt så länge... Ida du gör våra dagar men glöm inte att andas! haha


"Pick you up when you feel down"

Idag har det varit en helt vanlig skol dag (fick tillbaka mitt svenska prov, gissade på G- om jag hade tur trodde jag att jag skulle få G men jag fick VG!!! haha Elise knäckte sig när hon såg mitt ansikts uttryck!haha). Sen gick jag, Elise och Ida till ett cafe(och karin på sin eviga jakt på klänning) och vi var där vid halv 4, haha och sju sa de att vi var tvunga att gå för att de stängde! Men vi hade jätte trevligt och pratade så att vi alla har kramp i käkarna! Faan vad skönt det känns att vi har kommit varandra såpass nära varandra på 6 veckor vi pratar om allt mellan himmel och jord... haha Karins pojkvänn börjar att bli lite orolig., vi pratar även om barn och giftemål xD haha men just nu vill jag aldrig att den här resan ska ta slut! Älskar er alla

"Dansar aldrig nykter"

Jag borde väll egentligen sitta och plugga nu... Jag ska jag lovar!!! haha men just nu sitter jag och lyssna på "dansar aldrig nykter"=D haha. Men jag har faktiskt varit duktig och handlat mat, så den här veckan blir det wraps med houmus, campinjoner (stekta), morötter, tomat, gurka, oliver(Jag lovar det är en god blandning) och på detta tjänar jag ungefär 90 kr i veckan på, alltså att handla och göra egen mat! lite ekonomisk får man ju vara ! haha det är det enda jag kan dra in på ju=P. ja jag får väll åter gå till Robin Hood... och sen plugga haha

RSS 2.0